SZC logo

Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203049/012 | 7622 Pécs, 48-as tér 2.

Intézmény logo

Baranya Vármegyei SZC Zipernowsky Károly Műszaki Technikum

HírekKözérdekű adatokLevelezőKRÉTA

Bemutatkozás

Bemutatkozás

Intézményünk alapítása óta sok névváltozáson esett át, és évszázados fennállása alatt változatos fenntartói struktúra biztosította az oktatás és nevelés feltételeit. Büszkék vagyunk kialakult és féltve őrzött hagyományainkra, diákjaink sikereire. A Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum keretei között igyekszünk megvalósítani azt a célunkat, hogy elődeink nyomdokain haladva megfeleljünk a 21. század kihívásainak, és magas színvonalú tudással rendelkező műszaki szakembereket képezzünk. E célkitűzés megvalósítása érdekében szoros kapcsolatot  tartunk fenn a régió ipari szereplőivel.

Tanulóink sikeres elhelyezkedése érdekében a felmerülő igényektől függően iskolarendszeren kívüli tanfolyamokat szervezünk, így további képesítésekhez juttatjuk őket.
Esélyeiket javítjuk azzal, hogy magas óraszámban tanítjuk az iskolában választható (német, vagy angol) idegen nyelvet, és pályázati lehetőségeinket is kihasználva igyekszünk megkönnyíteni tanulóink számára a továbbtanuláshoz nélkülözhetetlen nyelvvizsga bizonyítvány megszerzését.

Testvériskolai kapcsolataink (Horvátország: Eszék, Split; Ausztria: Bregenz; Erdély: Sepsiszentgyörgy) az aktív európai polgárrá nevelést, a nemzeti identitás megerősítését és a tanult idegen nyelv aktív használatát szolgálják.

Tehetséges diákjaink számára műszaki és közismereti tárgyakból versenyekre, továbbtanulásra felkészítő foglalkozásokat szervezünk, tanulmányi szempontból hátrányos helyzetű tanulóink fejlődését felzárkóztató foglalkozásokkal segítjük.

Kimagasló tanulmányi eredményt elérő, és hátrányos helyzetű tanulóinkat alapítványainkon keresztül jutalmazzuk, támogatjuk.

Az érettségi vizsgát követően iskolánkban technikusi oklevél is szerezhető.

Bemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum


Baranya Vármegyei SZC Zipernowsky Károly Műszaki Technikum

7622 Pécs, 48-as tér 2.

Telefon: +36 72 513-260

E-mail: zkmsz@zipernowsky.hu

OM azonosító: 203049/012


2024Baranya Vármegyei SZC Zipernowsky Károly Műszaki Technikum